Min svärmor är en stor inspirationskälla för mycket men framför allt när det kommer till matlagning. Förutom att hon är duktig och full av kunskap har hon en hel arsenal av recept från gamla magasin.

Det här brödet är lika gott som det är enkelt att göra. Med torrjäst är dessutom enkelt att alltid ha hemma. Dessutom är det inget fett eller socker i brödet – men det till trots är det supergott!

Ingredienser tre bröd

  • 2 dl durumvetemjöl
  • 9 dl vetemjöl
  • 1 msk salt
  • 25 g torrjäst
  • 5 dl kallt vatten

Instruktioner

  1. Blanda durumvetemjöl, salt och torrjäst i en bunke.
  2. Tillsätt vatten och mjöl om vartannat.
  3. Kör 10 minuter på full fart i degblandaren. Eller 15 minuter med hederlig knådning.
  4. Spänn plastfolie över bunken och låt degen jäsa 1 timme.
  5. Dela i tre delar, jäs i ytterliggare 50 minuter.
  6. Grädda 10-15 min i ugn på 250°.

Låt brödet vila en stund under en bakhandduk så det sätter sig. Skär upp alldeles för många skivor och gå loss med påläggen.

Glid i frid!

Alexander